söndag, oktober 2

Bröd


Den här fantastiska utsikten vaknade jag till igår,
så härligt.
Ett dygn på SPA gör underverk.

Just nu bakar jag bröd och vill dela med mig av receptet till er,
en himmelsk doft sprider sig i vårt hem.

Helenas äpple/youghurt limpor:
4dl fiberhavregryn
6dl siktat dinkelmjöl
4dl fullkornsdinkel
1dl krossat linfrö
1dl solrosfrön
eller pumpafrön
1msk havssalt
4tsk bikarbonat

8dl naturell lättyoughurt
3 grovt rivna äpplen
eller morötter
2msk honung


Blanda alla torra ingredienser väl i en stor bunke.
Blanda sedan i rivet äpple (krama ut lite först), youghurt och honung.
Rör om väl och klicka ut i tvås bakpappersinklädda avlånga formar.
Grädda längst ner i ugnen 175grader i 80 min.


Inga kommentarer: